Новини
На базі ПП «Форвард ВВ» (м. Шепетівка) відбувся семінар щодо вимог безпеки під час експлуатації машин, механізмів підвищеної небезпеки та виконання робіт. Участь у семінарі взяли представники Управління Держпраці у Хмельницькій області та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Під час семінару роз'яснено вимоги щодо безпечної експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт з підвищеною небезпекою (систем, об'єктів газопостачання та газового обладнання). Наголошено на вимогах до працівників, які виконують роботи з підвищеною небезпекою. Обов'язковому проходженню ними навчання і перевірку знань з питань охорони праці.



Звернуто на дотриманні охорони праці під час обслуговування опалювальних котлів, приладах безпеки та вимогах безпеки до приміщення. Зазначено, що власник котла має забезпечити утримання котлів у справному стані, а також безпечну їх експлуатацію. До обслуговування котлів можуть бути допущені особи, не молодші 18 років, які пройшли медичний огляд, навчання та атестацію в установленому порядку. Навчання і первинна атестація машиністів (кочегарів) і операторів котельні повинні проводитися в професійно-технічних училищах та навчально-курсових комбінатах. Індивідуальна підготовка зазначеного персоналу не допускається.

За результатами семінару прийнято рішення стосовно здійснення систематичного контролю зі сторони адміністрації за дотриманням працівниками вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки. Привести у відповідність нормативним актам з питань охорони праці документи, що стосуються безпечного виконання робіт проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, інструктажів тощо. Також привести у відповідність нормативним актам з питань охорони праці документи, що стосуються безпечної експлуатації котлоагрегатів підприємства.



До списку новинВпередНазад