Новини
З 01.01.2017 введенні в дію Державні будівельні норми А.3.1-5:2016. Ці норми встановлюють загальні вимоги до організації будівельного виробництва під час нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту, технічного переоснащення (далі — будівництво) будинків, будівель, споруд будь-якого призначення, їх комплексів або частин, лінійних об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури (далі — об'єкти будівництва).

Додаткові вимоги до організації виробництва при будівництві об'єктів, що мають галузеву специфіку, можуть встановлюватися галузевими будівельними нормами та нормативними документами.

На підставі порівняльного аналізу норм А.3.1-5-2009 «Організація будівельного виробництва» та А.3.1-5:2016 зроблено висновки, що текст нового документу більш лаконічний, в ньому усунуто низку двозначних формулювань, виключено норми, які дублювали пункти інших нормативно-правових актів.

Зокрема, виключено додаток Н «Акт про закінчення позамайданчикових та внутрішньомайданчикових підготовчих робіт і готовність об'єкта до початку будування», який мав виключно рекомендаційний характер. Тобто усунуто дублювання норми, яка містилася у пункті 4.6 ДБН А.3.2-2-2009 «Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення».

Після завершення комплексу підготовчих заходів і робіт на будівельному майданчику за результатами роботи комісії складається акт про відповідність виконаних підготовчих робіт вимогам безпеки праці і готовність об'єкта до початку будівництва згідно з обов'язковим додатком М до ДБН А.3.2-2-2009.



До списку новинВпередНазад