Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і об'єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Хмельницькій області для інженерно-технічних працівників Шепетівської центральної районної лікарні проведено інформаційно-консультативний семінар з охорони праці.

Спеціалісти Управління Держпраці особливу увагу звернули на дотримання вимог охорони праці під час обслуговування опалювальних котлів та системи газопостачання. А саме, вказано, що власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами. Технічне обслуговування газопроводів, поточний та капітальний ремонт забезпечуються власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем)) газових мереж. Графіки технічного огляду, технічного обслуговування і ремонту об'єктів систем газопостачання затверджуються посадовою особою підприємства — власника (орендаря (наймача)).



Також наголосили, що роботодавець повинен створити для кожного працівника безпечні і нешкідливі умови праці шляхом належного облаштування робочих місць відповідно до Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників. Зазначено, що роботодавець організовує проведення медичних оглядів працівників певних категорій під час приймання на роботу (попередній медичний огляд) та протягом трудової діяльності (періодичні медичні огляди) відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій. Роботодавець повинен забезпечувати працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.



Акцентовано на навчанні і перевірці знань з питань охорони праці посадових осіб та працівників, яке необхідно проводити відповідно до вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

За результатами зустрічі, вирішили проводити постійний контроль зі сторони адміністрації підприємства за дотриманням працівниками, які експлуатують об'єкти підвищеної небезпеки і виконують роботи з підвищеною небезпекою та інженерно-технічними працівниками, які здійснюють нагляд за безпечною експлуатацією об'єктів підвищеної небезпеки і виконанням робіт з підвищеною небезпекою вимог регламентів на виконання робіт, та інших нормативних документів з питань охорони праці, які впроваджені і діють на підприємстві.



До списку новинВпередНазад