Про реорганізацію інституту “Укрпроектреставрація” в Український державний науково-дослідний і проектний інститут “УкрНДІпроектреставрація”

Наказ від 13 лютого 2001 р. № 32

З метою забезпечення сучасного рівня виконання проектних і вишукувальних робіт по реставрації пам’яток нерухомої культурної спадщини в Україні, створення наукової і нормативної бази для проведення реставраційних робіт, враховуючи наявність відповідних наукових кадрів та згідно з рішенням колегії Комітету від 1 лютого 2001 р. № 12 “Про наукове забезпечення робіт по проектуванню об’єктів реставрації пам’яток нерухомої культурної спадщини”, наказую:

1. Реорганізувати з 1 січня 2001 р. державний Український спеціальний науково-реставраційний проектний інститут “Укрпроектреставрація” в Український державний науково-дослідний та проектний інститут “УкрНДІпроектреставрація”, поклавши на нього виконання обов’язків головного інституту з підготовки наукової, нормативної та методичної бази по проектуванню об’єктів реставрації та збереженню пам’яток нерухомої культурної спадщини в Україні.

2. Вважати інститут “УкрНДІпроектреставрація” правонаступником інституту “Укрпроектреставрація”.

3. Призначити директором інституту “УкрНДІпроектреставрація” кандидата технічних наук А.Антонюка на умовах укладеного з ним контракту.

4. Директорові інституту “УкрНДІпроектреставрація” А.Антонюку:

- на базі наявних наукових кадрів створити наукове відділення інституту;

- у двотижневий термін підготувати та подати Комітету проект статуту інституту;

- провести державну реєстрацію інституту у встановленому порядку;

- у місячний термін розробити і подати Комітету пропозиції щодо концепції і основних положень програми робіт по розробці наукової і нормативної бази проектування об’єктів реставрації пам’яток нерухомої культурної спадщини в Україні.

5. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури (М.Кучерук), Відділу інноваційної політики, нормування та стандартизації (Л.Кравченко) при формуванні річних та перспективних планів науково-дослідних та проектних робіт враховувати пропозиції інституту “УкрНДІпроектреставрація” щодо коштів на розробку науково-методичної та нормативної бази по проектуванню об’єктів реставрації пам’яток нерухомої культурної спадщини.

6. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури (М.Кучерук), Відділу підвідомчих організацій (В.Гибелинда) в місячний термін розглянути та подати на затвердження керівництву Комітету статут інституту “УкрНДІпроектреставрація”, концепцію і основні положення програми робіт по розробці наукової і нормативної бази проектування об’єктів реставрації пам’яток нерухомої культурної спадщини.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників голови Комітету В.Присяжнюка, Г.Семчука.

Голова Комітету

В.Гусаков

_________________